Ladbrokes

LadbrokesDen engelske bookmaker, Ladbrokes, har gennem adskillige år været toneangivende på det britiske marked. Det var nytænkning, da de åbnede deres spillebutikker i England i år 2000. Nu i 2013 er der mere end 2 millioner registrerede brugere fordelt over hele verden.

I januar 2012 fik Ladbrokes licens i Danmark, og allerede fra primo februar kunne de tilbyde odds.

Tilstedeværelsen i Danmark ophørte i juli 2013, idet Ladbrokes opsagde deres 4 danske medarbejdere, og de flyttede deres danske aktiviteter til Israel. Dog har selskabet stadig licens i Danmark, ligesom de stadigvæk tilbyder spil til det danske marked.

Spiludbud hos Ladbrokes

Som britisk spiludbyder kommer fokus ganske naturligt til at være på de britiske sportsgrene og ligaer. Netop her findes det største udbud af spil. Det er fodbold, rugby, speedway, snooker og cricket, der intensivt bliver dækket, men også spiludbud i de lavere divisioner og rækker. I de senere år har Ladbrokes dog fået skabt sig en profil på det danske marked, og her er sandelig noget at komme efter for de danske kunder.

De bedste europæiske fodboldligaer dækkes naturligvis, men derudover udbydes spil på håndbold, golf, tennis og ishockey. De amerikanske sportsgrene som basketball, football og baseball tilbydes også. Generelt kan man sige at dansk sport, med de gængse sportsgrene og primære divisioner, også er fint repræsenteret.

Spiltyper

I langt størstedelen af tilfældene udbydes på de enkelte kampe også odds på specials, enten som over/under-spil eller handicapspil. I fodboldkampene spilles typisk på halvleg/fuldtid, ciffertips og halvgardering, og for de store kampe spilles desuden på scorecast, målscorere m.m.

Spilleformen ’asian markets’ bliver mere og mere udbredt, her har Ladbrokes et pænt udbud indenfor fodbold på handicap, såvel som over/under. Der er også et flot udvalg af specials indenfor NBA, NHL, MLB, og NFL (her er Ladbrokes desuden tidligt ude med odds).

Odds

Ladbrokes gør det godt i forhold til deres konkurrenter, især når man tænker på bredden i deres udbud af spil. Hvad der er knap så flot, er deres konkurrencedygtige odds og tilbagebetalingsprocenterne, der gennemsnitligt ligger i den lavere ende af skalaen.

Dog adskiller enkelte ligaer og sportsgrene sig. Hvad angår, de store fodboldligaer ligger Ladbrokes ca. i midten af markedet (i weekends; midt i ugen ligger fx PL-, Serie A- og Primera-tilbagebetalingen omkring 89%, for så at blive øget til 94% i weekender). På andre områder befinder selskabet sig en del lavere. Trods den relativt lave teoretiske tilbagebetaling, ses det dog også, at Ladbrokes kan have højeste odds på resultatet i visse kampe.

Ladbrokes livebetting

Hos Ladbrokes fungerer livebetting rigtig godt, og er flot veludbygget. Udvalget er bredt, og opbygningen er simpel og overskuelig. Lige fra cricket, engelsk Conference league til russisk ishockey blot for at nævne nogle. På forsiden af hjemmesiden findes indgangen til live-konsollen i højre side, hvor det er muligt at klikke sig ind på listen af de kampe, det er muligt at spille på i øjeblikket.

Ud for den enkelte begivenhed findes et varierende udvalg af spil. Hvilke spil, er i høj grad afhængig af kampens vigtighed (der er forskel på, om kampene er fra de lavere rækker eller en Premier League-kamp).

Website

Ladbrokes har en lang og bred erfaring med deres online services, og det ses tydeligt. Der er nemlig styr på tingene. Tiden og erfaringerne online har givet deres website et lækkert og gedigent look, der stadig har fin funktionalitet og overblik. Layoutet er nydeligt, og navigationen er brugervenlig, skønt der kunne ønskes en bedre ’fold-ud-menu’, der er lidt langsom, samt visningen af ens konto kunne være forenklet.

Ladbrokes har også en wap-side udover deres website, her kan man logge ind via mobiltelefon og spille uden at være afhængig af en computer. Denne wap-side er en af de bedste på markedet og kan besøges på http://wap.Ladbrokes.com.

Ind- og udbetalinger

Ladbrokes klarer stort set alle ønskelige betalingsformer, man som spiller kunne ønske sig. Alle former for betaling er gebyrfrie, både ved ind- og udbetalinger. En udbetaling (via bankoverførsel) ekspederes som regel i løbet af 1-2 bankdage. Igen på dette punkt er Ladbrokes blandt de bedste.

Support

Kontakt til Ladbrokes kan foretages på dansk via e-mail. Hvis man derimod ønsker telefonisk kontakt, findes der et ligeledes et dansk gratisnummer.

Træffetid alle dage fra kl. 9 – 23. NOTE 1/8 2013: Indtil videre er det uvist hvad det betyder for den danske support, at styringen af dansk aktiviteter er flyttet til Israel.

Indsatspolitik

Man kan hos Ladbrokes, som hos andre spiludbydere, ikke helt se bort fra risikoen for at støde ind i begrænsninger på indsatsen. Som udgangspunkt accepterer Ladbrokes alle spil, men ind imellem kan man komme ud for generelle begrænsninger på enkelte spil. Ofte drejer det sig om specielle events så som prisuddelinger og tv-shows.

Ladbrokes gør også brug af personlige begrænsninger, oftest på nichesportsgrene. Når en kunde er tildelt en personlig limit, er det typisk begrænset til den sportsgren, hvor kunden udgør et ”problem”, dog kan man uforstyrret spille videre på andre sportsgrene.

I september 2012 har vi dog hørt forlydender om én kunde, der fik en personlig limit på 0 kr (kunden havde overskud efter 40 spil og indsatser på 300-400 kr), hvilket med et limit på 0 kr. reelt set betød en lukning af kontoen

Samlet vurdering af Ladbrokes som bookmaker

Hvad angår spiludbud, ind-og udbetalinger, hjemmeside samt supportmuligheder efterlader Ladbrokes et stærkt indtryk. Som en af de mest etablerede bookmakere, kan der ikke sættes en finger på deres professionalisme og soliditet, og Ladbrokes kan klart anbefales til enhver type spiller.

Vores vurdering af Ladbrokes:

4stjerner

 

Populære spil hos Ladbrokes
Ladbrokes mobil app Ladbrokes Casino Ladbrokes Poker